AIA Fietstocht: Geld en Geloof in Bergen

Op zaterdag 26 oktober 2024 organiseert het AIA (Architectuur Informatiecentrum Alkmaar) bij gelegenheid van de K10D een architectuurfietstocht in Bergen. De nadruk ligt daarbij op hedendaagse, dus moderne architectuur. Bergen kent daarvan prachtige en spraakmakende voorbeelden.

De route beslaat twee zeer verschillende buurten van Bergen, van elkaar gescheiden door de tuinen rondom de Oude Hof. De buurten worden in getypeerd met Geld en Geloof. Het Geld heeft betrekking op de buurtschap Westdorp met gemiddeld de meest luxe villa’s in Bergen (N.-H.). Geloof staat voor het vroegere terrein van de zusters Ursulinen.

De buurtschap Westdorp is de laatste jaren sterk in transitie. Meer of minder luxe woningen worden vervangen door moderne zeer luxe villa’s.

Het landgoed van de zusters Ursulinen betreft een terrein van 32 hectare aan de zuidkant van het dorp. Zij realiseerden een groot aantal onderwijsgebouwen die bijna allemaal weer zijn gesloopt en vervangen door woningen. Het terrein van de Ursulinen onderging daarmee in de afgelopen jaren een complete metamorfose.

Er wordt gefietst in groepen van maximaal 20 deelnemers onder leiding van architecten en leden van de Historische Vereniging Bergen.

DEELNEMEN

Deelname kost €15,-.

Aanmelding voor deelname aan de fietstocht kan via info@aia-alkmaar.nl en bij de infobalie van de K10D.

De deelnemers ontvangen een brochure met een beschrijving van de route en een korte omschrijving van de belangrijkste gebouwen.

De tocht duurt ongeveer 2 uur.

Datum: 26 oktober 2024

Aanvangstijd: 13:00

Startlocatie: bij de Oude Hof aan de Eeuwigelaan 1 in Bergen

Kosten: 15 euro

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Word Vriend van het AIA
Om deze en andere activiteiten mogelijk te (blijven) maken worden de kijkers thuis opgeroepen om vriend te worden van het AIA vanaf 20 euro per jaar. Als vriend ontvangt u uitnodigingen voor alle activiteiten van het AIA. In bepaalde gevallen zal voor vrienden een korting gelden op de prijs van onze producten. Aanmelden kan via info@aia-alkmaar.nl of ons contactformulier.